Szolgáltatások

Tanácsadás, konzultáció
Tanácsadás, konzultáció
Részletek
Pályaorientáció, pályaválasztási tanácsadás
Pályaorientáció, pályaválasztási tanácsadás
Részletek
Pár- és családterápia
Pár- és családterápia
Részletek
Esetmegbeszélő pedagógusoknak és óvoda-iskolapszichológusoknak
Esetmegbeszélő pedagógusoknak és óvoda-iskolapszichológusoknak
Részletek
Tanulástámogatás
Tanulástámogatás
Részletek
Csoportok
Csoportok
Részletek
Kollégáknak
Kollégáknak
Részletek
Trauma és előítélet
Trauma és előítélet
Részletek
Szülőkonzultáció, nevelési tanácsadás
Szülőkonzultáció, nevelési tanácsadás
Részletek

Kiket várok?

 • Életvezetési tanácsadásba olyan fiatalokat és felnőtteket, akik önismeretüket kívánják fejleszteni, esetleg új élethelyzetbe kerültek.
 • Pályaorientációs munkába 
  • olyan általános és középiskolásokat (és szüleiket), akik bizonytalanok abban, milyen irányban tanuljanak tovább vagy milyen szakmát válasszanak,
  • olyan fiatal felnőtteket, akik felsőoktatási tanulmányaikban megakadtak vagy elbizonytalanodtak, esetleg most kezdenének egyetemi tanulmányokat,
  • olyan felnőtteket, akik új élethelyzetbe kerülve azt mérlegelik, az eredeti szakmájukban folytassák vagy új irányt vegyenek.
 • Kamaszkonzultációba olyan fiatalokat, akik valamilyen nehézséggel küzdenek.
 • Párterápiába olyan párokat, akik dolgozni akarnak a kapcsolatukon.
 • Családterápiába olyan családokat, akik úgy érzik, egy probléma megoldásához érdemes mozgósítaniuk közös erőforrásaikat.
 • Szülőkonzultációba olyan szülőket, akiknek gyermeknevelésben van szükségük támogatásra.
 • Tanulástámogatásba olyan diákokat és egyetemi hallgatókat, akik hatékonyabban akarnak tanulni.
 • Esetmegbeszélő alkalmakra olyan pedagógusokat vagy iskolapszichológusokat, akik a munkájukban számítanak segítségre.

A konzultáció keretei:
Az egyéni alkalmak 50 perces üléseket jelentenek, a pár- és családterápiás alkalmak általában 90 perc hosszúak. A tréningeknek vagy a csoportos foglalkozásoknak egyedi időbeosztásuk van. Az egyéni, pár- és családterápiás alkalmak időpontját előre egyeztetjük.
Ha a megbeszélt időpont mégsem felel meg, érdemes minél hamarabb lemondani. 24 órán belüli lemondás esetén az alkalom díját ki kell fizetni.
Minden konzultációs formára érvényes a pszichológus titoktartás  – pusztán a találkozás ténye is titoknak minősül, harmadik személlyel nem osztható meg (a titoktartás feloldásáról a Pszichológusok Szakmai Etikai Kódexe rendelkezik).
Kiskorú kliensek esetében szülői hozzájárulás szükséges a konzultációs folyamat megkezdéséhez. Esetenként az első alkalmon a szülők is részt vesznek.
Az egyéni alkalom díja 13.000-15.000 Ft között van, a pár- és családterápiás alkalmak díját a folyamat indulásakor egyeztetjük. A csoportos alkalmak, tréningek díja a meghirdetésnél szerepel.
Igény esetén dolgozom olasz nyelven, illetve online formában - a konzultáció fókuszától függően személyes találkozásokkal kiegészítve vagy a két formát váltogatva.

Hogyan dolgozunk:
A konzultációs folyamatban pszichológus és kliens közösen dolgozunk a kliens számára fontos cél elérése érdekében. A folyamat célját, módját, várható időtartamát az első alkalommal egyeztetjük, a folyamat során igény szerint módosítjuk. Fontosnak tartom, hogy a saját életének a kliens a gazdája, döntéseiért ő vállal felelősséget, én segítőként veszek részt a folyamatban. 
All rights Reserved © Dr. Forrás-Biró Aletta, 2021

Design by ThemeWagon